Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Ioniță: Banca Națională și Guvernul tac rușinos

30 sep. 2014,, 15:05   Politică
4744 0
Foto: noi.md
Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, cere instituțiilor abilitate, pe care le-a sesizat în cazul Băncii de Economii, să răspundă demersurilor înaintate în termeni legali. Ioniță a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nici Guvernul și nici Banca Națională nu au venit deocamdată cu o reacție oficială în acest caz, notează NOI.md.

Deputatul a menționat că investigarea presupuselor scheme de furt de la BEM este practic blocată, din cauză că atît ședințele din cadrul Comisiei economie, cît și cele în plen ale Parlamentului nu mai au loc. În context, Ioniță a venit cu un apel către instituțiile abilitate ale statului să facă lumină în acest caz.

„Fac un apel către toate instituțiile statului: oameni buni, povestea asta merge prea departe și trebuie oprită. Am primit scrisori de confirmare de la CNA și Procuratura Anticorupție. Banca Națională și Guvernul tac foarte rușinos și timid. Cer insistent ca toate instituțiile să dea răspuns în termeni legali”, a precizat Ioniță.

Deputatul a făcut noi dezvăluiri în legătură cu un alt credit dubios, în valoare de 28 de milioane de lei, contractat recent de la BEM de către firma „Caravita CO". Deputatul a solicitat Băncii Naționale să verifice prin mecanismul de control al sectorului bancar condițiile în care a fost contractat creditul, precum și lista tuturor companiilor care au luat credite și nu au întors banii.

„Voi ruga Guvernul să verifice dacă prin acest contract nu a fost adus prejudiciu intereselor statului, iar CNA și CNI să spună dacă nu cumva prin acest contract a fost admis traficul de influență”, a precizat Ioniță.

Menționăm că anterior Veaceslav Ioniță a dezvăluit presei că deține dovezi care denotă că în urma aplicării unei scheme frauduloase la Banca de Economii, instituția ar fi fost furată de 120 de milioane de lei. Potrivit lui Ioniță, banii ar fi fost sustrași prin acordarea de credite false.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?