Preşedintele stiri: 4167

Candu: Am prezentat „Gazprom”-ului argumente pentru micșorarea prețului la gazele naturale (VIDEO)

3 oct. 2014,, 09:00   Economie
3484 0
Foto: noi.md
„Am pregătit și transmis „Gazprom”-ului o adresare în care am prezentat argumente pentru o eventuală micșorare a prețului la gazele naturale pentru Moldova măcar cu 4-5 dolari. Partea rusă a promis să examineze aceste argumente și să se pronunțe”, a comunicat pentru NOI.md ministrul Economiei, Andrian Candu.

Oficialul a precizat că partea rusă a solicitat să-i fie prezentat orarul de achitare a datoriei Moldovei față de „Gazprom”.

„Continuăm negocieri active pe marginea acestei probleme și sper că pînă la 1 noiembrie contractul va fi prelungit”, a spus oficialul. Andrian Candu a recunoscut că în cadrul discuțiilor cu ministrul Energeticii al Rusiei, Alexandr Novak, a fost abordată și chestiunea cu privire la Al treilea pachet energetic Moldova-UE.

„Noi le-am amintit că Moldova a amînat examinarea acestei probleme pînă în anul 2020. Am explicat că această decizie este motivată prin faptul că Moldova are o singură sursă de livrare a gazelor naturale și aceasta reprezintă riscuri pentru securitatea energetică a țării. Totodată, este evident că pînă atunci multe se pot schimba”, a menționat Candu.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав