X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Comisar european: Franța nu va fi favorizată în niciun fel

3 oct. 2014,, 09:38   Externe
4481 0
Foto: rup.ee
Socialistul francez Pierre Moscovici, candidat la postul de comisar european pentru afaceri economice, și-a exprimat în mod ferm dorința de a face să fie respectate regulile bugetare europene de către toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), fie ele mari sau mici, relatează AFP.

Moscovici este foarte criticat de dreapta europeană, îndeosebi de cea germană și franceză, pentru că a fost ministrul de finanțe al unei țări incapabile să-și reducă deficitele.

''Mă angajez să fac să fie respectate regulile noastre bugetare de către toate statele membre (ale UE). Aceasta trebuie să aibă loc fără complezență pentru unii, fără excese de durată pentru ceilalți. Trebuie tratate toate țările — mari sau mici — după aceleași reguli și după meritele lor'', a declarat Moscovici în cursul audierii sale în Comisia pentru afaceri economice a Parlamentului European.

Deputatul francez din partea UMP (de dreapta) Alain Lamassoure l-a criticat pe Moscovici, estimînd că numirea lui în postul de comisar pentru afaceri economice provoacă neliniște, deoarece el ''a eșuat ca ministru de finanțe''.

În replică, Moscovici a afirmat că a redus deficitele în Franța cînd a fost ministru de finanțe, de la peste 5% în 2012 la 4,1% la sfârșitul lui 2013, cu prețul unui efort structural foarte important.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?