X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Orașul Vinului este pregătit pentru primirea oaspeților (VIDEO)

3 oct. 2014,, 16:00   Societate
3551 0
Foto: noi.md
„Comitetul organizatoric pentru desfășurarea sărbătorii naționale Ziua Vinului a făcut tot ce a depins de el pentru ca sărbătoarea să placă tuturor oaspeților și amintirile despre acest eveniment să rămînă încă mulți ani în memoria lor. Dorim ca cei care vor veni în acest an la Ziua Vinului să revină în Moldova de fiecare dată, iar faima vinurilor noastre minunate să fie răspîndită în toată lumea”, a declarat jurnaliștilor viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi, informează NOI.md.

Responsabilii pentru organizarea Zilei Naționale a Vinului, care în premieră se va desfășura sub brandul unic „Vinul Moldovei. O legendă vie”, au susținut astăzi o conferință de presă la care au anunțat că Orașul Vinului și toate manifestațiile din cadrul sărbătorii sînt gata.

Toate cele 45 de companii vinicole care vor participa la sărbătoare în Piața Marii Adunări Naționale finalizează amenajarea pavilioanelor cu aspect de curți țărănești și cetăți moldovenești medievale. În Moldova deja au sosit 22 de jurnaliști acreditați din statele europene. Au fost înregistrați și cazați la hoteluri peste 2000 de turiști nu doar din CSI și Europa, dar și din Japonia, SUA și India.

Dar organizatorii au făcut un apel special către cetățenii Moldovei: să vină cu întreaga familie la sărbătoarea vinului, să descopere secretele producției unui vin de calitate, să viziteze atelierele specializate, să se bucure de muzica și cîntecele moldovenești. „Bucurați-vă de sărbătoare. Or, dacă noi, cetățenii Moldovei, nu vom îndrăgi și nu ne vom mîndri cu Patria noastră, cum să ne stimeze alții pe noi și pe ea?”




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав