Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

BERD va sprijini Moldova în consolidarea climatului investițional

3 oct. 2014,, 16:15   Economie
3566 0
Foto: tv7.md
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va propune o nouă iniţiativă ce vizează îmbunătăţirea climatului investiţional în Republica Moldova. Informația a fost comunicată de directorul executiv al Departamentului afaceri politice și activități externe al BERD, Alan Rousso, în cadrul întrevederii de la Chișinău cu premierul moldovean Iurie Leancă, relatează NOI.md.

La întîlnire s-a discutat despre o nouă iniţiativă de colaborare dintre Guvernul Republicii Moldova şi BERD, ce vizează îmbunătăţirea climatului investiţional în ţara noastră şi crearea condiţiilor favorabile dezvoltării afacerilor. Iurie Leancă a apreciat înalt contribuţia BERD-ului în dezvoltarea diverselor sectoare ale Republicii Moldova, inclusiv prin acordarea asistenţei financiare la punerea în aplicare a proiectelor de reabilitare şi construcţie a drumurilor, reţelelor de aprovizionare cu apă şi canalizare, pentru dezvoltarea infrastructurii transportului, dar şi în sprijinirea activităţii Consiliului economic al prim-ministrului.

La rîndul său, Alan Rousso a menţionat că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este interesată de continuarea proiectelor aflate în derulare şi examinează noi posibilităţi de susţinere a reformelor în Republica Moldova, menite să contribuie la dezvoltarea social-economică a ţării. În acest context s-a convenit asupra promovării unei noi iniţiative de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova şi BERD în scopul îmbunătăţirii climatului investiţional şi consolidării guvernării corporative în Republica Moldova. Proiectul va cuprinde măsuri de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii, perfecţionarea cadrului legislativ în domeniul economic, consolidarea capacităţilor asociaţiilor de business şi alte aspecte ce vor contribui la atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova utilizînd platforma Consiliului Economic al prim-ministrului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?