X 
Cutremure stiri: 506

Un nou avion ruso-chinez va consolida securitatea celor două ţări

7 oct. 2014,, 03:00   Externe
5107 2
Foto: antena3.ro
Aleksandr Tuliakov, vicepreşedintele Corporaţiei Întrunite pentru Construcţia de Avioane, a declarat că producţia în serie şi vânzarea unei noi aeronave ruso-chineze cu fuzelaj lat pot începe în anul 2025.

Situaţia internaţională actuală a fost cea care a determinat ţările să realizeze proiectul. Rusia deja acum este în război economic cu ţările occidentale, care au introdus sancţiuni împotriva unei companii aparţinând Aeroflot – Dobroliot.

Drept urmare, Dobroliot a fost obligată să-şi suspende activitatea din cauza anulării contractelor de leasing. Nu este exclus ca sancţiunile să afecteze şi alte companii aeriene ruseşti. De aceea, conducerea ţării îşi trasează sarcina de a spori propria producţie de tehnică aeriană civilă.

Deşi China nu se află în relaţii de confruntare cu Occidentul, observarea actualelor probleme ale Rusiei le demonstrează chinezilor importanţa dezvoltării propriei industrii de construcţie de avioane civile. În prezent, există stimuli suplimentari pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două ţări în sfera construcţiei de avioane.

În următorii zece ani, ţările noastre vor avea programe proprii de producţie a avioanelor regionale de pasageri (SuperJet 100 şi ARJ-21) şi a aeronavelor cu fuzelaj îngust (avionul rusesc MS-21 şi cel chinezesc S-919). O aeronavă cu fuzelaj lat va permite să se treacă la o integrare strânsă a industriei aviatice civile din cele două ţări şi la lupta comună pentru noi pieţe.

În prezent, Rusia şi China folosesc avioane de avertizare timpurie şi alte avioane speciale, proiectate pe baza avioanelor militare de transport. În ţările occidentale, baza pentru avioanele de avertizare timpurie, de alimentare şi recunoaştere sunt adesea nu avioanele de transport militar, ci tocmai aeronavele civile.

Aeronavele civile sunt mai puţin costisitoare şi mai comode, au o rază de acţiune şi o viteză mai mare şi adesea sunt transformate în avioane de alimentare sau de recunoaştere. Prin urmare, construirea unui avion cu fuzelaj lat are importanţă militaro-strategică. El va fi util nu doar pentru economiile rusă şi chineză, ci şi pentru Forţele Aeriene ale ambelor ţări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав