Cutremure stiri: 502

Noul Nissan X-Trail a obținut maximumul pentru securitate EuroNCAP

7 oct. 2014,, 11:00   Ştiri Auto
4079 0
Фото: nissan
Noul Nissan X-Trail a obținut maximumul de 5 stele pentru securitate EuroNCAP. Modelul a repetat, astfel, performanța Nissan Qashqai și Nissan Juke , confirmând reputația automobilelor Nissan ca fiind cele mai sigure în lume.
Pentru noul Nissan X-Trail premiul suprem de la EuroNCAP este firesc, deoarece încă la prezentările testelor drive ulterioare mulți experți au remarcat soluțiile inovatoare în domeniul securității pasagerilor și pietonilor. Nivel înalt de protecție
La o coliziune frontală cu 40% suprapunere, mașina a acumulat numărul maxim de puncte. Cabina noului Nissan X-Trail și-a păstrat stabilitatea, după coliziune, iar senzorii de pe manechinele șoferului și pasagerului au demonstrat protecția totală a tuturor segmentelor de corp.
Cel mai mare punctaj Nissan X-Trail l-a obținut la ciocnirea laterală de un stâlp.
Noul model a fost apreciat și pentru securitatea copiilor. Rezultatele testelor dinamice au demonstrat numărul maxim de puncte , pentru X-Trail, la protecția unui bebeluș de 18 luni. Ambele manechine s-au menținut la locul lor grație dispozitivului special, care reduce riscul contactului capului cu elementele din interiorul automobilului. Noul crossover a mai luat nota maximă și pentru amortizorul din față, care asigură protecția maximă a picioarelor pietonilor.
Rezultatele testelor de impact EuroNCAP au demonstrat încă odată tendința companiei Nissan de a produce mașini sigure și pentru pasageri, și pentru pietoni.
Poziția-cheie, în cazul Nissan X-Trail, aparține sistemului de securitate Nissan Safety Shield, unul dintre cele mai inovatoare și complexele segmentul respectiv, care este dotat cu numeroase dispozitive total automatizate, cu nivel maxim de protecție:
Sistemul de control al circulației în rând Lane Departure Warning
Sistemul de control al circulației în rândLane Departure Warning, menit să avertizeze șoferul dacă X-Trail începe să devieze de la banda sa, utilizează programe computerizate avansate de citire a marcajului rutier. Dacă se întâmplă, iar șoferul nu reacționează, se declanșează sistemul de avertizare.
Sistemul de control al «zonelor moarte» Blind Spot Warning
Sistemul de control al «zonelor moarte» Blind Spot Warning de pe noul model X-Trail utilizează dispozitivul Around View Monitor pentru depistarea obiectelor în «zona moartă». La depistarea acestuia, se aprinde un semnal luminos de avertizare în regiunea oglinzii laterale. Dacă șoferul decide să schimbe banda de circulație, și sistemul depistează un obiect în zona periculoasă, semnalul luminos devine mai intens și se declanșează semnalul acustic.
Sistemul de depistare a obiectelor mobile Moving Object Detection
Plasând parcarea sigură la un nou nivel, sistemul de depistare a obiectelor mobile Moving Object Detection de pe modelul X-Trail îmbină senzorii de parcare față/spate cu sistemul Around View Monitor, și astfel oferă un plus de protecție.
Dacă în timpul staționării în zona acoperită de 4 camere video este fixată vreo mișcare, sistemul bate alarma și luminează zona în care a fost depistată mișcarea. Instalată pe portiera din spate și dotată cu sistem optic gen "ochi de pește", camera retrovizoare АVM acoperă un spectru de 180grade, asigurând o vizibilitate fără precedent în spatele mașinii. Imaginile camerelor sunt proiectate pe ecranul sistemului Nissan Connect de pe consola centrală.
Sistemul de comutare automată a farurilor fazei lungi High Beam Assist
Sistemul de comutare automată a farurilor fazei lungi High Beam Assist asigură modelul X-Trail cu un sistem eficient de iluminare în orice vreme; sistemul constă din o cameră performsntă dotată cu un soft inovator, care la depistarea unui obiect în mișcare efectuează comutarea farurilor fazei lungă – scurtă.
Recunoașterea societății
Sistemul de securitate Safety Shield nu doar a ajutat modelelor Nissan să obțină numărul maxim de puncte EuroNCAP – el poate preîntâmpina și reduce numărul accidentelor serioase, fapt menționat de mass-media. Sistemul Nissan Safety Shield a obținut prestigiosul premiu Safety Award, care este una din nominalizările concursului «Automobilul anului»
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав