X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Voronin, pregătit să candideze pentru al treilea mandat prezidenţial

7 oct. 2014,, 13:30   Politică
3395 2
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, este pregătit să candideze pentru al treilea mandat prezidenţial. El și-a anunțat această disponibilitate ieri, în cadrul emisiunii "Politica" de la postul de televiziune TV7.

Potrivit agenţiei "Infotag", Voronin a spus că la alegerile din 30 noiembrie "comuniştii trebuie să cîştige".

"Sînt obligat să ocup postul de preşedinte. Am experienţă politică – opt ani de preşedinţie, cînd partidul a fost la conducere, iar apoi cinci ani în opoziţie. Luînd în calcul situaţia în care se află ţara, sînt nevoit să candidez la postul de preşedinte", consideră el.

Liderul comuniştilor este convins că PCRM va obţine "victorie absolută" şi apoi va depune eforturi pentru ca toţi să fie egali în faţa legii.

Voronin a promis că după alegeri partidul nu va încheia alianţe cu nimeni.

"Nici un fel de alianţe cu oligarhii Filat şi Plahotniuc. Uneori votăm pentru legile necesare pentru ţară, cum a fost în 2005, dar nu mai mult", a subliniat liderul comuniştilor.

Vorbind despre modul în care PCRM va lupta cu grupurile şi clanurile oligarhice, Voronin a spus că, pe lîngă declaraţia de venit, demnitarii şi oamenii avuţi vor fi obligaţi să prezinte şi declaraţia de cheltuieli, numind oligarhii "hoţi necăjiţi".

Totodată, îl consideră pe liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon (care s-a retras din PCRM în anul 2010 - "I") "transfug", iar pe fostul membru al Comitetului Central al PCRM, Grigore Petrenco, - "copil de la orfelinat". Potrivit lui, Dodon şi Renato Usatîi sînt plătiţi ca să ia voturi de la comunişti.

"Ei pasc la flancul stîng, umblă prin toată ţara cu bani şi cu macaroane. Ca să vă daţi seama, în echipa lui Usatîi există un oarecare Valentin Vizant (fost reprezentant al PCRM la Comisia Electorală Centrală - "I"). Mai înainte, el a condus Aeroportul Chişinău, este nănaşul lui Sergiu Sîrbu din PDM. Pot spune cu certitudine că aceasta este o luptă împotriva noastră. Lupta este dusă şi de Europa, şi de SUA, şi de mafia locală. Aceasta se face pentru a distruge Partidul Comuniştilor", este convins Voronin.

El a respins acuzaţiile lui Petrenco la adresa sa despre faptul că i-ar fi "transmis" PCRM-ul lui Plahotniuc.

"Petrenco a crescut în Parlament. Avea 22 de ani. Este un ingrat. Are un caracter nu prea cumsecade. În urmă cu un an i-am spus că nu va fi în echipă, a fost avertizat şi de alţi tovarăşi. El nu a participat la activitatea de partid, a furnizat informaţii peste hotarele ţării, s-a implicat personal în unele scheme. Din acest motiv, eu consider că Petrenco îl va trăda pe oricine", a spus Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?