X 
Cutremure stiri: 506

La o universitate din capitală va avea loc ediţia a opta a Lecturilor Slavone

8 oct. 2014,, 08:30   Societate
3190 0
Foto: starodruki.bloog.pl
La Universitatea Slavonă deja pentru a opta oară se vor desfășura Lecturi Slavone Internaţionale, dedicate actualelor probleme de interacţiune a culturilor pe plan multinaţional, relatează NOI.md.

Lecturile Slavone se desfăşoară o dată la doi ani, pe parcursul ultimilor 16 ani, şi întrunesc specialişti din domeniul istoriei, culturologiei, filologiei, pedagogiei din Moldova şi alte ţări.

Conferinţa ştiinţifico-teoretică a Lecturilor Slavone va rămîne deschisă la Universitatea Slavonă timp de două zile. Pentru 9 octombrie este prevăzută o şedinţă plenară, iar pentru 10 octombrie, în cadrul unei mese rotunde, va avea loc o dezbatere pe tema „Lumea rusă a Moldovei în coordonatele etnie – limbă – cultură”.

Pentru participanţii la Lecturile Slavone va fi organizat un program special, pregătit de către poetul Serghei Pagîn, prozatorul şi regizorul Mihail Potorac, compozitorul, poetul şi interpretul Boris Amambaev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав