Preşedintele stiri: 4167

Andrian Candu a prezentat argumentele în favoarea Acordului privind evitarea dublei impuneri între Moldova și SUA

10 oct. 2014,, 13:45   Societate
2858 0
Foto: noi.md
Vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, a prezentat la Washington, la o întrevedere cu demnitari americani, argumentele necesare pentru semnarea Acordului de evitare a dublei impuneri între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Economiei, în cadrul vizitei ministrul s-a întrunit cu Paul Jones, de la Departamentul de Stat, Daniel Mullay, de la US Trade Reprezentatives, Jonathan Elkind, de la Departamentul american al energiei, Mary Warlick, de la Biroul Resurselor Energetice, Lisa Kubiske, de la Biroul economie şi afaceri antreprenoriale din cadrul Departamentului de Stat, şi Carl Kress, de la Agenţia americană de comerţ şi dezvoltare (USTDA).

Vicepremierul a prezentat argumentele care ar deschide noi oportunităţi pentru cooperarea în domeniul comercial-economic şi investiţional. Argumentele au fost prezentate în numele Guvernului Republicii Moldova, dar şi în numele Camerei Americane de Comerţ din Moldova şi a investitorilor americani din republică.

Andrian Candu a solicitat suportul american asupra extinderii prevederilor Sistemului General de Preferinţe (GSP) faţă de produsele importate din Republica Moldova pe piaţa din SUA, precum şi implicarea oficialilor americani în promovarea oportunităţilor şi proiectelor investiţionale în domenii de industrie, energetică, examinarea posibilităţilor de organizare de forumuri comune, traininguri pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova.

Ministrul Economiei a solicitat sprijinul oficialilor americani pentru sporirea securităţii energetice a Moldovei prin diversificare, atragerea investiţiilor americane şi intensificarea relaţiilor comerciale bilaterale.

În comunicat se menționează că partea americană s-a arătat deschisă către exporturile din Moldova, precizînd că vinurile moldoveneşti sînt bine apreciate.

Oficialii americani au salutat ratificarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE, care cuprinde şi Zona de Comerţ Liber. Potrivit lor, acest fapt va duce la o modernizare continuă a economiei naţionale şi la sporirea dezvoltării comerţului bilateral atît cu UE, cît şi cu SUA, precum şi la sporirea calităţii mărfurilor şi serviciilor în conformitate cu standardele internaţionale.

Andrian Candu va mai avea întrevederi bilaterale la Departamentul Trezorerie, iar Banca Mondială va finaliza negocierile asupra proiectului privind îmbunătăţirea sistemului municipal de încălzire eficientă, în sumă de 40,5 milioane de dolari SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав