X 
Cutremure stiri: 502

Leancă: România a alocat Moldovei în jur de 40 milioane euro, o cifră fără precedent

11 oct. 2014,, 00:45   Economie
2373 1
Foto: infoprut.ro
România a alocat Republicii Moldova, începând cu vara anului trecut, fonduri totale de aproximativ 40 milioane euro, o cifră impresionantă, fără precedent în relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti, a declarat premierul moldovean, Iurie Leancă, citat de Mediafax.

El a precizat că a ajuns la această sumă după ce a făcut, vineri, un calcul matematic privind totalul fondurilor direcţionate de Guvernul român către Republica Moldova din vara anului trecut.

"Am calculat şi am ajuns la o cifră impresionantă, în jur de 40 milioane euro. Este o cifră în sine foarte grăitoare, fără precedent, niciodată aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti", a spus Leancă.

Premierul Victor Ponta se află, vineri, în Republica Moldova, unde, împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, a vizitat, la Cahul, locaţia pentru construcţia noului sediu al unui teatru şi o grădiniţă, urmând să doneze Guvernului de la Chişinău, cu ocazia vizitei, 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster.
Grădiniţa a fost de asemenea finanţată prin programul de asistenţă furnizat de Guvernul României pentru modernizarea infrastructurii de educaţie din Republica Moldova.

Executivul precizează, într-un comunicat, că noua vizită a premierului Ponta în statul vecin face parte din strategia Guvernului României de a susţine parcursul european al Republicii Moldova, prin proiecte concrete, de impact pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Conform Guvernului de la Bucureşti, pe agenda discuţiilor dintre cei doi prim-miniştri figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare şi asistenţă, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova (inclusiv componenta de comerţ liber) şi sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав