Cutremure stiri: 504

Ministerul Agriculturii a îndemnat partidele politice să nu folosească problemele din sectorul agricol în scopuri politice

17 oct. 2014,, 10:45   Economie
2594 0
Foto: zgd.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) îndeamnă partidele politice să nu folosească problemele din sectorul agricol în scopuri politice.

Viceministrul Gheorghe Gaberi a spus corespondentului "Infotag" că "critica şi strigătele la adresa autorităţilor nu vor contribui la rezolvarea problemei embargoului".

"Liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, a ocupat anterior postul ministrului Economiei şi trebuie să ştie cu ce probleme se confruntă autorităţile. Sîntem de acord că întrebări sînt multe şi tindem să le rezolvăm. Acesta nu este primul an cînd Fondul de Subvenţionare nu este în stare să satisfacă cererile tuturor producătorilor agricoli, şi în timpul guvernării precedente a fost o astfel de situaţie, dar noi întreprindem toate măsurile necesare", a menţionat el.

Potrivit viceministrului, "oricine poate critica, dar lasă cei nemulţumiţi să propună de unde să luăm bani".

"Am alocat din buget resurse enorme pentru a ajuta pomicultorii, dar trebuie să realizăm că şi crescătorii de animale au probleme. Nu putem să-i ignorăm. Trebuie să acţionăm în interesele tuturor ramurilor agriculturii", consideră Gaberi.

El a menţionat că Fondul de subvenţionare în 2014 a constituit 564 mil. lei, în timp ce au fost depuse cereri de 700 mil. de lei.

"Din 2015 fondul se va dubla datorită unei serii de proiecte comune cu UE. Este important ca oamenii să conştientizeze faptul că MAIA şi Guvernul fac tot posibilul pentru a rezolva problema. Recomand fermierilor să nu se lasă duşi de oamenii care înţeleg perfect că problemele legate de închiderea pieţei ruse nu pot fi rezolvate într-o singură zi", a spus Gaberi.

Dodon a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a criticat dur acţiunile autorităţilor de acordare a sprijinului producătorilor agricoli, care au suferit pierderi din cauza embargoului rus. El a spus că dacă în curînd autorităţile nu vor depune eforturi, PSRM va începe acţiuni de protest în toată ţara. De asemenea, un astfel de îndemn au făcut social-democraţii, care anterior deja au încercat să organizeze un marş spre Chişinău, însă Prim-ministrul Iurie Leancă a îndemnat oamenii să nu se lase duşi de nas de politicieni şi să aştepte pînă în octombrie, cînd se va începe achitarea compensaţiilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав