X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Virusul Ebola începe să se transforme

18 oct. 2014,, 03:15   Externe
5575 0
Foto: dni.ru
Virusul care provoacă Ebola începe să se transforme. Deja au fost identificate peste 300 de mutații. Oamenii de știință presupun că aceste mutații contribuie la răspândirea rapidă a bolii și împiedică dezvoltarea unui vaccin universal.

În prezent sunt deja cunoscute 6 tipuri ale virusului Ebola și la fiecare din ele apar rapid noi specii. După cum a declarat Aleksandr Butenko, este greu de calculat câte s-au format până în prezent. „Pe lângă virusul de tip unu, care a fost descoperit în Zair (acum RP Congo) în anul 1976, există și genotipuri care se deosebesc de el. Acesta este virusul Ebola-Sudan.

Există încă un virus, care a apărut în Cot d’Ivoire. Virusul Reston, care a fost izolat în SUA și Italia provine de la maimuțele din Filipine. Ultimul genotip al virusului Ebola a fost izolat de la liliecii din Spania. O astfel de diversitate demonstrează că are loc o evoluție. Prin urmare vor exista și alte mutații”.

Cel mai rău este faptul că fiecare subtip necesită un vaccin propriu. De exemplu, de mult timp există un vaccin împotriva virusurilor Ebola-Zair și Ebola-Sudan. Însă el este eficient doar împotriva tulpinilor din care a fost creat. Adică preparatul împotriva Ebola-Zair nu este eficient împotriva altor variante ale Ebola. Este nevoie de un vaccin complex. În prezent, oamenii de știință din întreaga lume încearcă să creeze un asemenea vaccin. Există rezultate, însă până la folosirea lui în masă mai sunt necesare o jumătate de an sau un an. Recent, China a decis să trimită în țările din Africa de Vest vaccinul experimental JK-05. El a fost dezvoltat la Academia Militară de Medicină din China pentru nevoile armatei chineze în situații de urgență și acum medicii sunt dispuși să-l verifice în cazul unei amenințări de infecție cu Ebola. Dar utilizarea lui pe scară largă nu este permisă.

Între timp, epidemia este în creștere. În SUA a fost înregistrat al doilea caz de infectare cu virusul Ebola pe teritoriul american. În ambele cazuri este vorba despre lucrători din domeniul sănătății, care l-au îngrijit pe liberianul Thomas Duncan la un spital din Texas. Duncan a murit la sfârșitul săptămânii trecute. În SUA, în prezent sunt căutate 130 de persoane, care au zburat împreună cu asistenta medicală, care deja atunci se simțea rău, însă nu a presupus că a contractat Ebola. Acum ea se află în spital. În prezent, un grup medical special încearcă să stabilească câți oameni s-au putut infecta de la ea.

În total, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății s-au înregistrat aproape 9.000 de cazuri de Ebola. Dacă în viitorul apropiat nu se va pune capăt epidemiei, atunci la sfârșitul anului se pot îmbolnăvi până la 10.000 de oameni pe săptămână.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?