Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PPRM: Inactivismul Guvernului este periculos

23 oct. 2014,, 08:05   Politică
2711 0
Foto: trm.md
Partidul Popular cere Guvernului să ia atitudine față de declarațiile unor oficiali români pe marginea statutului de neutralitate al Republicii Moldova. Într-o declarație publică, PPRM condamnă îndemnul candidaților la prezidențialele din statul vecin, privind renunțarea la statutul de neutralitate, și solicită autorităților să facă același lucru, informează NOI.md.

Potrivit membrilor PPRM, inactivismul de care dă dovadă Guvernul și Președinția Republici Moldova în această problemă este condamnabil și periculos.

„PPRM consideră inacceptabile încercările unor candidați români la alegerile prezidențiale din această țară de a cîștiga voturi cu prețul stabilității Republicii Moldova și califică declarațiile acestora referitoare la neutralitatea țării noastre drept o încălcare gravă a dreptului internațional – de amestec în treburile noastre interne”, menționează reprezentanții formațiunii.

“Solicităm Guvernului și Președinției Republicii Moldova în primul rînd să apere Constituția și interesele statului nostru și să ia poziție publică, oficială, împotriva acestor provocări meschine”, se mai spune în demers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?