X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Un grup de experţi ai NATO verifică integritatea în sectorul de securitate şi apărare al Moldovei

27 oct. 2014,, 11:15   Politică
3658 1
Foto: novostipmr.com
Un grup de experţi ai Alianţei Nord-Atlantice (NATO), condusă de Benedicte Borel, evaluează integritatea în sectorul de securitate şi apărare al Moldovei. Specialiştii NATO se află în Moldova în perioada 22-24 octombrie, la invitaţia autorităţilor RM.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Ministerului Apărării, vizita are loc în cadrul Programului NATO Building Integrity Initiative -BII, care presupune evaluarea riscurilor de securitate şi apărare a ţărilor partenere ale alianţei.

Experţii s-au întrunit cu membrii Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, ai Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Centrului Naţional Anticorupţie.

Borel a comunicat că pentru RM va fi elaborat un plan de acţiuni pentru minimalizarea riscurilor pentru sectorul de apărare.

Membrul grupului de experţi NATO - generalul de brigadă Ivan Caruso, a menţionat că la recenta întrevedere în septembrie, la summitul NATO, a discutat cu consilierul ministrului Apărării, Iurie Dominic, consolidarea eforturilor în domeniul securităţii între NATO şi RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?