Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Expert: În domeniul construcției și reparației drumurilor există o singură problemă

27 oct. 2014,, 11:40   Economie
3965 0
Foto: stroika.md
„În ultimii cinci ani noi am majorat volumul lucrărilor de șapte ori și aceasta nici pe departe nu este limita posibilităților noastre”, a declarat pentru NOI.md directorul „Magistrala-Nistru” SRL, Mircea Moldovan.

Interlocutorul a povestit că firma pe care o conduce activează în domeniul construcției și reparației. Este greu de amintit despre toate primăriile, grădinițele de copii, magazinele, blocurile locative care au fost reconstruite și construite de colectivul întreprinderii. În prezent, compania construiește o biserică în centru orașului Soroca. În principalul domeniu de activitate al firmei este reparația și construcția drumurilor. Pe parcursul anului curent compania a realizat lucrări în valoare de 80 de milioane de lei.

„Putem atinge și suma de 200 de milioane de lei, de-ar fi numai comenzi și bani pentru realizarea proiectelor”, este convins antreprenorul.

„Am reparat capital porțiunile de drumuri Florești-Glodeni-Pîrlița, Florești-Soroca, de la Soroca pînă la hotarul cu Ucraina, Drochia-Costești pînă la hotarul cu România. Am reabilitat drumurile locale în Soroca, Dondușeni, Florești. Compania a participat, de asemenea, și la realizarea proiectului guvernamental privind reparația drumurilor rurale”, a menționat Moldovan.

Potrivit interlocutorului, actuala guvernare a țării a ales o cale corectă – de a construi în Moldova drumuri de calitate europeană. Însă banii alocați sînt insuficienți. Trebuie de căutat granturi, de contractat credite pe termen lung. Banii investiți în drumuri bune se vor recupera întreit.

„Subliniez încă o dată, noi putem majora semnificativ volumul de lucru. Am construit o uzină modernă automatizată de asfalt și beton, întreprinderea este dotată cu utilaj german, iar personalul are o pregătire bună. Inițial, au fost probleme cu cadrele, dar am soluționat-o datorită unei politici financiare calculate. Salariul mediu în colectiv depășește 5 mii de lei. Dați-ne bani și vom construi rapid drumuri nu mai rele decît cele europene”, a dat asigurări Moldovan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав