X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

În Moldova au fost anulate vizitele fiscale la companiile nou-create

29 oct. 2014,, 13:15   Economie
2506 0
Foto: cugetliber.ro
În Republica Moldova au fost anulate vizitele fiscale la întreprinderile nou-create, informează NOI.md. Potrivit Secretariatul Consiliului Economic al Prim-ministrului, un ordin în acest sens a fost emis, astăzi, de șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Ion Prisăcaru, în vederea executării indicației premierului Iurie Leancă.

Conform documentului, nici o întreprindere nou-fondată nu va fi vizitată sau solicitată să viziteze oficiile IFPS în perioada de la înregistrare și pînă la prezentarea de către companie a primei dări de seamă fiscale.

Astfel, angajații IFPS urmează să-și revizuiască toate actele normative interne care prevăd vizite fiscale și să excludă orice vizite la companiile nou-înregistrate în perioada de la înregistrare pînă la prezentarea primului raport financiar. Prin urmare, funcția informativă și consultativă a IFPS va fi exercitată doar la solicitarea din partea agenților economici, iar vizitele fiscale vor fi încadrate în baza principiului evaluării de risc a întreprinderii respective.

Ordinul șefului IFPS finalizează seria de inițiative ale reformei privind asigurarea funcționării reale a principiului „ghișeul unic” de înregistrare a întreprinderilor, în vederea îmbunătățirii climatului de afaceri în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?