Cutremure stiri: 506

Consiliul Europei implementează în Moldova proiecte în valoare de 18 milioane de euro

29 oct. 2014,, 16:45   Economie
2927 2
Foto: trm.md
Consiliul Europei implementează în Republica Moldova 23 de proiecte în valoare totală de 18 milioane de euro. Informația a fost comunicată de noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero, în cadrul întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, relatează NOI.md.

Potrivit oficialului european, proiectele respective sînt implementate în cadrul „Planului de acţiuni al Consiliului Europei privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova în perioada 2013-2016”. Jose Luis Herrero a subliniat importanța aplicării coerente a Convenției pentru drepturile omului în Republica Moldova, acțiuni care vizează în special reforma justiției, prevenirea și combaterea corupției.

La rîndul său, Nicolae Timofti a menționat că sprijinul acordat de Consiliul Europei pe parcursul ultimelor două decenii a contribuit la consolidarea instituțiilor democratice și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova. Șeful statului și-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare din 30 noiembrie se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor democratice și vor confirma progresele Republicii Moldova pe calea integrării europene. „Obiectivul autorităților de la Chișinău în cooperarea cu Consiliul Europei este încheierea procesului de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a CE şi trecerea la etapa de post-monitorizare. Sper ca scrutinul legislativ din toamna acestui an să constituie un argument plauzibil în luarea unei asemenea decizii”, a menționat Nicolae Timofti.

Republica Moldova este supusă monitorizării APCE din anul 1995.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав