X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Afiş cultural pentru 30 octombrie

30 oct. 2014,, 10:00   Societate
2676 0
Foto: basarabia.md
Prezentare de modă

În incinta Casei Sărbătorii, între orele 10:00 și 18:00 va avea loc prezentarea anuală a rochiilor de mireasă şi a ţinutelor de seară, create de designeri din Moldova. Preţul unui bilet este de 50 de lei.

Expoziţii

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, între orele 10:00 şi 18:00, la CIE „Moldexpo” se va desfăşura Expoziţia specializată „Construct-Home 2014”, la care vor participa producători, furnizori din domeniul construcţiilor, precum şi consumatori interesaţi de acest domeniu. Tematica expoziţiei include sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, sisteme de încălzire, echipamente de climatizare, sisteme „Casa inteligentă”.

Între 30 octombrie și 2 noiembrie, cu începere de la ora 10:00, la CIE „Moldexpo” va avea loc Expoziţia Internaţională Specializată „Moldova Fashion Expo”, ediţia a XIV-a. Obiectivul principal al acesteia este susţinerea producătorilor moldoveni în implementarea noilor tehnologii, a proiectelor de design, promovarea produselor autohtone pe pieţele locale şi cele străine.

În perioada 17 octombrie – 4 noiembrie, la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei, se desfăşoară un vernisaj de tablouri ale pictoriţei Anastasia Sidorenco, în vîrstă de 22 de ani. Expoziția va fi deschisă de luni pînă vineri, între orele 11.00 și 12.00.

Iubitorii de artă vor putea vizita la Muzeul Naţional de Artă expoziţia de picturi a renumitului sculptor belgian şi francez Idel Ianchelevici, care va rămîne deschisă pînă la 15 noiembrie.

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” a fost deschisă ediţia a III-a a Bienalei Internaţionale de Arte Decorative Aplicate, care îi va familiariza pe vizitatori cu multitudinea diverselor direcţii de artă şi posibilităţile artei decorative aplicate în epoca modernă.

Festivalul Filmului

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, la cinematograful „Odeon”, va demara proiectarea filmelor de animaţie, trailerelor şi clipurilor publicitare Anim'est Chişinău, ediţia a IV-a. Festivalul Filmului de Animaţie va începe cu „Minuscule: Valea furnicilor pierdute”, în regia lui Hélène Giraud și Thomas Szabo. Filmul a fost nominalizat pentru premiul Academiei Europene de Film 2014. Anim'est Chişinău va rămîne deschis între orele 12:00 şi 23:00. Preţul biletelor variază între 30 şi 200 de lei.

Teatru

Pe scena Teatrului de Operă şi Balet, cu începere de la ora 16:00 va avea loc spectacolul „Lucia di Lammermoor”, o capodoperă a lui Gaetano Donizetti. În spectacol, împreună cu Elena Gherman, artistă al poporului din Republica Moldova, va cînta soprana Mariana Bulicanu.

Pe scena mică a Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, cu începere de la 18:30, va avea loc spectacolul-monolog „Caracterul rus”, în baza creaţiilor lui A. Tolstoi, K. Paustovski, V. Şukşin şi E. Evtuşenko. Artistul Emerit Vladimir Chiriuhanţev va prezenta şase istorii diferite. Preţul biletelor variază între 30 şi 80 de lei.

Concerte

La Palatul Naţional „Nicolae Sulac” va avea loc Parada Noutăților Muzicale 2014, organizată de Busuioc FM. În cadrul show-lui vor evolua Anişoara Puică, Nelly Ciobanu, Geta Burlacu, Vitalie Dani şi alţi interpreţi. Preţul unui bilet – 200-400 de lei.

Cinema

Cinematograful „Patria” va continua difuzarea comediei ruse „Amar.2”, cu Serghei Svetlakov în rolul principal. Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

Reţeaua de cinematografe „Patria-Multiplex” oferă amatorilor formatului 3D posibilitatea de a se familiariza cu uimitoarea poveste a transformării unui robot experimental, binevoitor, într-o maşină invincibilă de luptă, în desenul animat „Cei 6 supereroi”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав