X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Ce salarii primesc angajaţii fabricii de covoare din Ungheni

30 oct. 2014,, 11:30   Business
13814 1
Foto: noi.md
Vicepremierul, ministrul Economiei, Adrian Candu a efectuat o vizită la Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”, făcînd un tur pe la Compania „Lear Corporation” şi întreprinderea „Covoare-Ungheni”.

Filiala Companiei „Lear Corporation” de la Ungheni se ocupă cu confecționarea huselor pentru scaune auto pentru toţi producătorii de mașini din lume. Directorul întreprinderii i-a comunicat vicepremierului că la întreprindere muncesc 1500 de angajați și continuă să se facă angajări.

„Nouă ne place să muncim aici, în Moldova. Oamenii sînt foarte harnici, dar puțini. Avem capacități mai mari, dar forța de muncă e mică. Muncim în trei ture, iar multe dintre angajate au copii mici acasă și nu pot să-i lase singuri”, a spus directorul Companiei «Lear Corporation» din Ungheni, Marian Lefter.

În acest context vicepremierul a promis să discute cu colegii din Guvern posibilitatea identificării unor surse financiare pentru construcţia unei grădiniţe de copii, care ar activa în regim non-stop.

Adrian Candu a îndemnat să se colecteze date statistice şi să se afle cîţi copii au angajaţii ZEL „Ungheni-Business”, precum şi vîrsta lor. „Trimiteți aceste date la Minister, iar noi vom găsi o soluție. Putem apela la o companie care e specializată în construcția unor astfel de clădiri”, a spus şeful Ministerului Economiei.

Compania „Lear Corporation” este specializată în ramura de confecționare a scaunelor pentru automobile și are fabrici în Europa, America de Nord, America de Sud și Asia pentru toate companiile constructoare de mașini din lume.

Vicepremierul a mai vizitat în cadrul ZEL „Ungheni-Business” Fabrica “Covoare-Ungheni”, la care muncesc 600 de angajaţi, cu un salariu de circa 6 mii de lei. Directorul Companiei i-a comunicat vicepremierului că țese stocuri de 260 de mii metri pătrați, iar pe parcursul a două săptămîni reușește să comercializeze cîte 400 de mii de metri pătrați.

În Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” sînt înregistrate peste 30 de companii, dintre care activează doar 20.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?