X 
Cutremure stiri: 502

Directorul Grădinii Zoologice din Chişinău este reţinut de vameşii români

3 noi. 2014,, 17:30   Societate
4418 1
Foto: venividi.ru
Directorul Grădinii zoologice din Chişinău, Alexei Hanţaţuc, deja de trei zile nu poate traversa frontiera la punctul de trecere "Albiţa-Leuşeni".

Solicitat de agenţia "Infotag", el a spus că au trecut deja 72 de ore din momentul ce se este aproape de casă, dar nu poate transporta din Europa la Chişinău un leopard al zăpezilor şi un taur de stepă.

"Ambele mamifere sînt noua achiziţie a Grădinii Zoologice din Chişinău. Ele sînt un cadou al partenerilor noştri din Austria şi Cehia. Nu este pentru prima dată cînd participăm la transmiterea animalelor rare din colecţia unei grădini zoologice europene unei alte grădini zoologice. Dar în prezent vameşii români nu ne explică motivele de ce nu putem traversa frontiera. Ei rîd şi practic pe faţă ne spun că nu le pasă de proiectele şi programele noastre europene. Iar leopardul de 1,5 ani este bolnav. Înţelegeţi ce înseamnă pentru el să fie în stare de stres timp de cîteva zile? Iar acum este nevoit să stea în cuşca din bena unui autobuz mic", a constat Hanţaţuc, îndemnînd autorităţile Republicii Moldova să influenţeze Serviciul Vamal al României.

Acesta nu este primul caz cînd animalele sînt reţinute la punctul vamal Albiţa. Pe 31 octombrie 2011, prin acest punct din Moldova nu au putut trece 20 de cămile, transportate la Sofia din Kazahstan. Negocierile cu reprezentanţii vămii româneşti au durat două săptămîni şi s-au încheiat fără succes. Temporar cămilele locuiesc la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав