X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Başcanul Găgăuziei a numit „provocare” reţinerea locuitorului autonomiei la aeroportul Chişinău

4 noi. 2014,, 10:45   Politică
3979 3
Foto: tribuna.md
Reţinerea la Aeroportul Chişinău a locuitorului din Ceadîr-Lunga, Artur Candidatov, de 26 de ani, este "o provocare, organizată de serviciile speciale moldoveneşti". Potrivit agenţiei "Infotag", astfel a calificat incidentul başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Comrat.

În opinia lui, "serviciile speciale moldoveneşti pe parcursul anului curent creează Găgăuziei imaginea de regiune separatistă". El a atras atenţia la faptul că sursele mass-media subordonate PDM nu au comunicat nimic despre forumul economic care a avut loc zilele trecute la Comrat, ci doar "caută terorişti" în autonomie.

"Presa scrie că tînărul avea la sine muniţii. Cu toţii trăim în secolul XXI şi înţelegem ce înseamnă trecerea controlului la aeroport. Ce fel de muniţii, ce fel de arme puteau fi în bagajul tînărului?!", s-a întrebat Formuzal.

El a menţionat că unica vină a tînărului a fost că „s-a fotografiat în uniformă”.

"Dar la noi acest tip de uniformă se vinde la piaţă. Şi este îmbrăcată la pescuit. În camuflaj oamenii strîng nuci pe marginea drumului. Haideţi în dreptul acestor oameni să scriem «terorist». În grădiniţa de copii din Tomai copiii au jucat o scenetă cu prilejul zilei flotei maritime. Poate şi aceşti copii erau pregătiţi să devină terorişti?", a spus başcanul, menţionînd că "situaţia ia forme marasmice".

Şeful autonomiei a criticat acţiunile Serviciului de Informaţii şi Securitate, care nu observă declaraţiile deputaţilor Parlamentului, care îndeamnă să fie lichidată autonomia Găgăuziei, dar "prinde tineri care postează pe paginile lor din reţelele de socializare fotografii în uniformă militară".

"Şi apoi înșişi colaboratorii scriu "G.E.Army". Deoarece găgăuzii nu scriu aşa. Găgăuzii scriu în chirilică. Evident este o provocare. Dacă a luptat în Donbas, arătaţi şi demonstraţi. Nu puteţi studia măcar mentalitatea poporului găgăuz", a adăugat Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?