Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Donald Tusk promite susţinerea Moldovei pe calea europeană

5 noi. 2014,, 11:45   Politică
3139 1
Foto: zn.ua
Noul preşedinte al Consiliul European, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a declarat că "partenerii europeni, inclusiv Polonia, vor fi alături de Republica Moldova pe calea europeană". Această promisiune a fost făcută de oficialul european marţi, în cadrul întrevederii la Varşovia cu preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, care a degrevat din funcţie în legătură cu participarea la campania electorală pe lista PLDM, relatează agenţia "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al PLDM,

"Republica Moldova a demonstrat cele mai bune performanţe în cadrul Parteneriatului Estic, iar PLDM, în calitate de partid aflat la guvernare, a promovat reforme importante şi necesare. După alegerile parlamentare trebuie intensificate reformele proeuropene şi implementarea prevederilor Acordului de asociere cu UE", se arată în comunicat.

Conform comunicatului, discuţiile din cadrul întrevederii s-au axat pe scrutinul parlamentar din 30 noiembrie, situaţia politică internă a Republicii Moldova, securitatea regională; continuitatea reformelor şi asigurarea unei guvernări democratice. Donald Tusk a spus că una dintre primele vizite în calitate de preşedinte al Consiliului European va fi efectuată în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?