Cutremure stiri: 500

SUA: Barack Obama, hotărît să lucreze în mod constructiv cu republicanii

6 noi. 2014,, 13:05   Externe
2046 0
Foto: ziuanews.ro
Președintele american, Barack Obama, s-a arătat miercuri hotărît să coopereze cu adversarii săi republicani care au preluat cu o zi înainte controlul asupra Congresului în urma alegerilor de la jumătatea mandatului, relatează AFP.

'Sînt nerăbdător să lucrez cu noul Congres pentru ca următorii doi ani să fie pe cît de constructivi este posibil', a declarat Barack Obama în cursul unei conferințe de presă organizate la Casa Albă, după ce a recunoscut că republicanii au petrecut 'o seară bună' în ajun.

Liderul administrației de la Washington a anunțat că va cere oficial Congresului să dezbată o solicitare privind recurgerea la forță contra grupării jihadiste Statul Islamic.

'Lumea trebuie să știe că SUA sînt unite în acest efort, iar bărbații și femeile din armata noastră merită sprijinul nostru clar și unit', a declarat Barack Obama.

Președintele democrat, recunoscînd că prioritățile sale par a nu mai avea nicio șansă să fie adoptate de Congres, a afirmat că părțile implicate ar putea să găsească un teren de înțelegere în domeniul infrastructurii și al sprijinului acordat exporturilor americane.

'Lucrul cel mai important pe care pot să îl fac este să concretizez lucrurile și să ajut Congresul să acționeze', a spus Barack Obama.

De asemenea, președintele american a lansat un nou apel Congresului pentru adoptarea unei reforme a sistemului de imigrație, pe modelul legii adoptate de Senat anul trecut, dar pe care republicanii din Camera Reprezentanților au îngropat-o.

Barack Obama și-a reafirmat hotărîrea de a acționa, pînă la sfîrșitul anului, prin decrete în acest domeniu. 'Nu mă voi mulțumi să aștept', a mai spus liderul de la Casa Albă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав