X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

UE va acorda Moldovei peste 400 de milioane de euro

6 noi. 2014,, 17:05   Economie
3968 0
Foto: gov.md
În următorii trei ani, Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova 410 milioane euro, în cadrul Memorandumului de înțelegere privind programul de asistență. Documentul a fost semnat astăzi de premierul Iurie Leancă și noul comisar european pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn, notează NOI.md.

Asistența va fi direcționată pentru reforma administraţiei publice, dezvoltarea agricolă şi rurală, reforma poliţiei şi managementul frontierei. Alți 30 de milioane de euro vor fi alocați în cadrul Acordului de finanțare a Programului de susținere pentru crearea Zonei de Liber Schimb. Potrivit premierului Leancă, acest program va ajuta instituţiile publice, cetăţenii şi comunitatea de afaceri să se folosească la maximum de deschiderea pieței europene pentru produsele moldovenești. De asemenea, Programul va contribui la dezvoltarea competitivităţii întreprinderilor mici.

„Am discutat despre principalele reforme, pentru ca să le putem da o nouă viteză imediat după alegeri. E vorba de combaterea corupției, modernizarea economiei, valorificarea beneficiilor Zonei de Liber Schimb. În funcție de calitatea și viteza de implementare a reformelor, vom primi cei 410 milioane de euro. Am discutat ce va face Moldova după alegeri și despre perspectiva următoare a relațiilor noastre, ce ne propunem în anii 2015, 2016”, a precizat Leancă.

La rîndul său, comisarul european a menționat că UE este dispusă să ofere suportul necesar Republicii Moldova pentru următoarele proiecte de modernizare a țării. „Vrem să avem reforme de durată, de succes. Este în interesul nostru să avem stabilitate și vecini prosperi. Reformele trebuie continuate, iar corupția trebuie lichidată. Direcția pe care vă îndreptați este una corectă”, a punctat Johannes Hahn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав