Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

BNM nu examinează deocamdată cererea BEM privind achiziţia pachetului de 100 la sută de acţiuni ale BC „Unibank”

7 noi. 2014,, 12:00   Economie
2364 0
Foto: noi.md
Banca Naţională a Moldovei nu examinează deocamdatăcererea Băncii de Economii a Moldovei privind procurarea pachetului de 100 la sută de acţiuni ale BC „Unibank”. Informația a fost comunicată de guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, menţionînd că pachetul de documente prezentat de Banca de Economii pentru achiziţionarea a 100 la sută din acţiunile BC „Unibank” este incomplet, relatează NOI.md.

În afară de aceasta, potrivit guvernatorului, reprezentanţii statului în cadrul Băncii de Economii nu şi-au dat consimțămîntul pentru această tranzacţie.

De menţionat că la 8 septembrie curent Banca Naţională a comunicat despre parvenirea unei cereri dinpartea Băncii de Economii privind procurarea a pachetului de 100 la sută din capitalul statutar al BC „Unibank”, însă ulterior i-a solicitat BEM informaţii suplimentare. BEM urmează să adopte decizia privind eventuala achiziţie a pachetului de 100 la sută din acţiunile BC „Unibank” de către Banca de Economii în termen de 60 de zile după primirea întregului pachet de documente.

Vorbind anterior despre această tranzacţie, Dorin Drăguţanu a indicat că statul îşi va menţine cota-parte de 33,3 la sută în capitalul statutar al Băncii de Economii după eventuala achiziţie de către BEM a pachetului de 100 la sută din acţiunile BC „Unibank”. Potrivit lui, în cazul aprobării acestei tranzacţii de către Banca Naţională şi realizării acesteia, Banca de Economii va fi singurul acţionar al BC „Unibank” , dar vor funcţiona două bănci, care vor avea conducere diferită şi obligaţiuni individuale diferite în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei Moldovei şi actelor normative emise de BNM. Totodată, statul îşi va menţine cota-parte în BEM.

Dorin Drăguţanu a spus că despre modificarea cotei-părţi a statului în Banca de Economii se va putea vorbi după ce va fi elaborat un proiect privind comasarea băncilor sau absorbţia uneia de către alta. „Deocamdată nu avem informaţii cu privire la asemenea intenţii”, a declarat atunci guvernatorul BNM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?