X 
Cutremure stiri: 500

Obama cheamă lumea să-și amintească lecțiile de la căderea Zidului Berlinului

8 noi. 2014,, 10:15   Externe
2974 10
Foto: firstnews.com
Președintele Barack Obama a chemat lumea vineri să-și amintească lecțiile de la căderea Zidului Berlinului acum 25 de ani, în momentul când "actele Rusiei împotriva Ucrainei" arată că "încă mai avem de lucru".

Berlinul a dat undă verde vineri celebrărilor marcând 25 de ani de la deschiderea Zidului, la 9 noiembrie 1989, care vor culmina duminică cu o mare sărbătoare pentru acest eveniment istoric, preludiul Reunificării germane unsprezece luni mai târziu, amintește AFP.

"La fel ca mulți americani, nu voi uita niciodată scenele cu locuitorii din Berlinul de Est care au ieșit cu curaj în stradă... făcând să cadă acest zid care, pentru atât de mult timp, i-a separat de familiile lor, prietenii lor și lumea liberă", a scris președintele american.

"Douăzeci și cinci de ani mai târziu, noi celebrăm progresul făcut posibil de aceste evenimente din această noapte de noiembrie", a adăugat el. "Europa este mai integrată, mai prosperă și mai sigură".

"Dar, după cum ne amintim actele Rusiei împotriva Ucrainei, încă mai avem de lucru pentru a realiza pe deplin viziunea noastră comună a unei Europe unite, libere și în pace", a mai spus el.

"În Europa și peste tot unde există cetățeni care încearcă să-și ia destinul în mână, vom fi ghidați de lecțiile de la Berlin".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав