X 
Cutremure stiri: 506

Detalii despre modul în care se va desfășura turul II al alegerilor prezidențiale române, în Moldova (VIDEO)

13 noi. 2014,, 13:50   Politică
3439 0
Фото: noi.md
Autoritățile române vor suplini numărul cabinelor de vot în cadrul secțiilor de votare deschise în Republica Moldova, în turul II al alegerilor prezidențiale. Anunțul a fost făcut astăzi de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, care a prezentat detalii despre scrutinul care va avea duminică, 16 noiembrie, notează NOI.md.

Pentru evitarea problemelor din turul I de scrutin, demnitarul român a îndemnat alegătorii din Republica Moldova să completeze din timp declarația pe propria răspundere, care este obligatorie pentru cetățenii din străinătate. Formularul va putea fi descărcat de pe site-urile Ambasadei României, precum și cel al Ministerului român de Externe. Totodată, Marius Lazurca i-a îndemnat pe alegătorii să se deplaseze, dacăau posibilitate,și la alte secții de votare din apropierea Chișinăului –Ialoveni, Hîncești, Orhei.

„Noutăți de natură tehnică nu există, secțiile de vot vor fi într-un număr egal – 21, ele vor fi și vor funcționa în aceleași localități, între orele 7.00 și 21.00. E limpede că procedura de vot va fi mai simplă, dacă alegătorii vor completa în avans această declarație, pe care însă îi rog să nu o dateze și să nu o semneze. Noi încercăm să tragem toate învățăminteledin turul I, iar problemele semnalate de alegători vor putea fi ameliorate în măsura în care legislația va permite”, a menționat Lazurcă.

De asemenea, oficialul român a anunțat că numărul secțiilor de vot va fi suplinit, dacă instituțiile abilitate vor lua o decizie în acest sens. „Deocamdată, putem să vă asigurăm că au fost luate măsuri pentru a amplasa mai multe cabine de vot în cele 21 de secții care există deja”, a precizat Lazurcă.

Menționăm că în turul II al alegerilor prezidențiale, bătălia se va da între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Conform datelor oficiale, la primul tur de scrutin,în Republica Moldova au votat în jur de 22 de mii de cetăţeni români. Pentru candidatul Victor Ponta au votat 8202 oameni, iar pentru Klaus Iohannis – 6909.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав