Cutremure stiri: 506

China va acorda Moldovei un grant în valoare de 33 de milioane de dolari

14 noi. 2014,, 15:45   Economie
2601 0
Foto : moldnews.md
China va acorda Moldovei un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 20 de milioane de yuani, sumă echivalentă cu 3,3 milioane de dolari. Acest fapt este prevăzut în Acordul de cooperare economică şi tehnică între guvernele Moldovei şi Chinei, negocierile pe marginea căruia au fost aprobate de cabinetul de miniştri al ţării noastre, care şi-a dat consimţămîntul pentru semnarea acestui document.

Acordul menţionat este orientat spre dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi cooperare între Republica Moldova şi Republica Populară Chineză. Se prevede că 20 de milioane de yuani (3,3 milioane de dolari) vor fi alocați de către China Moldovei sub formă de grant pentru realizarea proiectelor de cooperare tehnico-economică, înţelegerile în baza cărora vor fi atinse de către părţi ulterior.

Scopul acestor proiecte va fi dezvoltarea economiei naţionale şi ridicarea nivelului de viaţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав