Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Kostya Tszyu: Voi fi fericit să-i ajut pe copiii moldoveni (FOTO)

14 noi. 2014,, 17:45   Societate
4157 0
Foto: noi.md
„Vă rog să nu percepeți vizita mea în Moldova prin prisma alegerilor parlamentare de la voi. Am venit să văd luptele boxerilor profesioniști și să ajut cu sfaturi la organizarea activității școlii de box”, a declarat în deschiderea conferinței de presă Konstantin Tszyu, informează NOI.md.

În Chișinău, la invitația liderului Partidului „Patria”, Renato Usatîi, a venit cunoscutul boxer rus, campionul mondial absolut la boxul profesionist, Kostea Tszyu.

Fostul campion a recunoscut că și-a încheiat cariera de boxer. „După ce acum cîțiva ani am revenit în Rusia, am încercat să organizez o școală de box, dar nu una comercială, pentru ca copiii să se poată antrena gratis. Am atras cîțiva antreprenori, însă la scurt timp părerile noastre s-au dispersat, or, pentru ei școala de box mai întît de toate e o afacere. Dar idei sînt și i le voi împărtăși lui Renato, poate el va reuși să le realizeze în Moldova. Voi fi nespus de bucuros să fiu de folos copiilor voștri”, a spus Kostea Tszyu.

Sportivul a recunoscut că în viață se ghidează de formula „copiii nu au naționalitate”.

„Cu mare regret, în statele din fosta URSS sportul este total comercializat, de aceea mulți copii pur și simplu nu-și permit să încerce să practice un sport sau altul. Consider că aceasta nu este corect. Noi avem doar de pierdut din această cauză, or, în fiecare copilaș zace un potențial campion”, a subliniat Kostea Tszyu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав