Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Rezultatele verificărilor inopinate ale calităţii gazelor la Chişinău

17 noi. 2014,, 10:45   Economie
8059 7
Foto: chisinaugaz.md
SRL "Chişinău-gaz" a organizat pentru reprezentanții mass-media prelevarea probelor de gaze naturale de la 5 staţii de reglare-măsurare din mun. Chişinău (SRM 12 – str. Aeroport 12; SRM 31 – str. Zadnipru 14; SRM 46 – str. Alba Iulia 200; SRM 14 – str. Socoleni 11; SRM 32 – str. Mărăşeşti 35) pentru verificarea calităţii lor, informează NOI.md.

Aceste acţiuni obişnuiesc a fi organizate sistematic de SA „Moldovagaz” şi societăţile ei afiliate. Procedura de prelevare de probe a fost realizată de către întreprinderea independentă SRL „Trans-Standard”. Probele de gaze naturale au fost colectate în containere speciale, care mai întîi au fost ventilate timp de 15 minute pentru eliminarea urmelor probelor anterioare de gaze naturale.

Fiecare container a fost închis ermetic şi sigilat, ier ulterior întocmit un proces-verbal, care a fost semnat de specialiştii şi martorii prezenţi la proces. Probele au fost transportate la Laboratorul de Încercări şi Verificări Metrologice SRL „Veritrans Plus". În rezultatul analizelor probelor prelevate, specialiştii de la Laborator au confirmat că parametrii fizici şi compoziţia chimică a gazelor naturale corespund standardului naţional GOST 5542. Prin urmare, gazele naturale distribuite consumatorilor din municipiul Chişinău corespund tuturor cerinţelor de calitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?