X 
Cutremure stiri: 502

PLDM salută victoria lui Iohannis la alegeri

17 noi. 2014,, 13:45   Politică
3467 0
Foto: ziarulnational.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova salută victoria candidatului Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din România. Conducerea formațiunii și-a exprimat convingerea că Iohannis va contribui la dezvoltarea parteneriatului dintre cele două țări, notează NOI.md cu referire la declarația PLDM.

Avem convingerea că România îşi va consolida şi mai mult poziţia în cadrul Uniunii Europene şi va reuşi să se afirme ca o democraţie veritabilă, ca o putere economică şi ca un pol de stabilitate în regiune. Victoria candidatului PPE în România vine după un succes de răsunet al forţelor politice proeuropene la recentele alegeri parlamentare din Ucraina. Acest fapt creează o premisă reală pentru ca, la scrutinul din 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova să opteze pentru continuarea parcursului european al ţării noastre, se mai precizează în declarația PLDM.

Datele preliminare ale Biroului Electoral din România arată că în urma turului doi, Klaus Iohannis a obţinut 54,66% din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 45,33% dintre alegătorii care s-au prezent la urne. Datele au fost prezentate după procesarea a 96,50% din procesele verbale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав