X 
Cutremure stiri: 502

Lavrov: Relaţiile dintre Moscova şi Beijing sînt esenţiale pentru stabilitatea strategică mondială

20 noi. 2014,, 09:15   Externe
2817 1
Foto: mignews.com
Relaţiile dintre Rusia şi China reprezintă un factor-cheie în menţinerea stabilităţii strategice şi a securităţii în lume, a declarat miercuri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, citat de Xinhua.

“Evoluţia evenimentelor în lume arată în mod clar că relaţiile dintre Moscova şi Beijing reprezintă unul dintre factorii-cheie pentru consolidarea stabilităţii şi securităţii mondiale şi pentru crearea unei ordini globale multipolare, care să asigure supremaţia dreptului în afacerile internaţionale şi democraţia relaţiilor internaţionale”, a explicat Lavrov într-o alocuţiune rostită în faţa Dumei de Stat.

Rusia este în favoarea creării unor mecanisme de securitate fiabile în regiunea Asia-Pacific, bazată pe principiile neapartenenţei la blocuri, a precizat şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţia TASS.

“Acesta este obiectivul iniţiativei ruso-chineze de a trasa liniile unui nou set de principii pentru o nouă arhitectură de securitate regională, ce se află în prezent în discuţie”, a subliniat el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав