X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Ministerul de Externe atenționează cu privire la presupusa amnistiere a migranților moldoveni

24 noi. 2014,, 11:10   Politică
3162 2
Foto :votarea.com
Deși anterior reprezentanții Serviciului Federal de Migrație al Rusiei au anunțat că migranții moldoveni vor intra și ieși liber din țară fără a fi sancționați, Ministerul de Externe de la Chișinău afirmă contrariul. Instituția atenționează că în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse, informează NOI.md.

Potrivit instituției, pînă în prezent, autorităţile Federaţiei Ruse nu au oferit, la solicitările părţii moldoveneşti, informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea noilor reguli pentru migranții moldoveni. În context, MAEIE sugerează cetăţenilor care intenţionează să țină cont de anunțul autorităților ruse să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse. Reprezentanții Ministerului de Externe mai precizează că vor continua comunicarea cu partea rusă în vederea clarificării situaţiei în cauză şi va reveni cu informaţii suplimentare.

Precizăm că la începutul lunii noiembrie, Serviciului Federal de Migrație al Rusiei a anunțat că muncitorii moldoveni care lucrează ilegal în Federația Rusă vor putea veni în Moldova în perioada 5-30 noiembrie curent pentru a putea vota la alegerile parlamentare. Ulterior, aceștia se vor putea reîntoarce în Rusia, pentru a-și relua activitatea. Atunci, șeful instituției, Konstantin Romodanovski, a mai anunțat că încălcările anterioare ale migranților moldoveni vor fi anulate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?