X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Bogatu: Aștept ca SIS-ul să deschidă parantezele

24 noi. 2014,, 13:30   Societate
3960 2
Foto: ziarulnational.md
Editorialistul Petru Bogatu susține că avertismentul Serviciului de Informații și Securitate privind apariția unor mișcări destabilizatoare în pragul alegerilor trebuie luat în serios. Declarația a fost făcută de publicist în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, informează NOI.md.

În opinia lui Petru Bogatu, faptul că instituția a ținut să informeze cetățenii despre eventualele pericole este un lucru salutabil, dar la această etapă nu e clar ce măsuri vor adopta autoritățile.

„Eu aştept ca dincolo de aceste îndemnuri la vigilenţă, care îşi au şi ele rostul, fără doar şi poate, să aflu ce măsuri concrete iau instituţiile statului pentru a contracara aceste acţiuni provocatoare şi diversioniste ale unor cetăţeni străini şi ale unor grupări de aici, din Republica Moldova. Eu aştept să se deschidă parantezele şi să se explice, cel puţin în ceasul al 12-lea, cum trebuie concret să acţioneze şi, în fond, cum vor asigura instituţiile statului securitatea personală a cetăţenilor, a familiilor, siguranţa naţională, pentru că aceasta este funcţia statului. Nu încape îndoială că pericol este, acest lucru este evident şi îmi pare rău că rămîn cu impresia că mulţi alegători vor vota pe 30 noiembrie fără să ştie ce votează”, a precizat Bogatu.

Publicistul a făcut o paralelă cu situația din Ucraina, precizînd că mișcările separatiste din regiune au luat amploare, din cauza lipsei de informare a cetățenilor.

„Nu avem motive să nu credem SIS-ul. Oricum, această situaţie este un argument în plus ca formaţiunile politice, nemaivorbind de instituţiile statului, să spună oamenilor ce îi aşteaptă, pentru că aceeaşi experienţă ucraineană ne dovedeşte că problemele din Crimeea sau Donbass au început în urma faptului că populaţia din această zonă nu ştia cu ce se confruntă şi ce îi aşteaptă”, a menționat Bogatu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?