X 
Cutremure stiri: 500

Obama lansează un apel la calm

25 noi. 2014,, 10:55   Externe
2116 1
Foto: firstnews.ru
Președintele Barack Obama a lansat luni seară de la Casa Albă un apel la calm după decizia unui mare juriu popular de a nu fi urmărit penal un polițist alb responsabil de moartea unui tînăr negru la începutul lunii august la Ferguson /Missouri/.

"Sîntem o națiune bazată pe statul de drept", a declarat Obama, chemîndu-i pe toți cei care nu sînt de acord cu această decizie să o facă în "mod pașnic" și subliniind că chiar familia lui Michael Brown, tînărul de culoare împușcat, a chemat la evitarea oricărei violențe.

"Chem de asemenea forțele de ordine să dea dovadă de reținere", a mai spus el, recunoscînd că "înțelege" furia mulțimii și în timp ce poliția a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții la cîteva minute după anunțul deciziei juriului.

Mai pe larg, președintele american a avertizat împotriva tentației de "a ascunde problemele" legate de rasism în Statele Unite, notează AFP.

"Trebuie să recunoaștem că situația din Ferguson ne trimite înapoi la cele mai importante provocări cu care țara noastră încă se confruntă", a subliniat el. "În prea multe regiuni ale țării, există o neîncredere profundă între forțele de ordine și comunitățile de culoare", a mai subliniat Obama, evocînd "moștenirea discriminării rasiale".

"Acest lucru nu este doar o problemă pentru Ferguson, este o problemă pentru America", a insistat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав