X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Rusia și-a onorat promisiunile referitoare la muncitorii migranți ilegali moldoveni

25 noi. 2014,, 13:00   Societate
8023 11
Foto: apm.md
„Îmi este indiferent cine a soluționat problema noastră și ne-a oferit posibilitatea de legalizare în Rusia. Sînt foarte fericit să-mi văd rudele și apropiații, să vin acasă și să văd Moldova mea iubită”, a recunoscut Serghei, care locuiește în vecinătatea mea. Nu ne-am văzut aproape trei ani, timp în care Serghei s-a aflat la Sankt Petersburg. În acest răstimp tînărul s-a maturizat vizibil.

„Știți cum e la noi cu locurile de muncă. Am muncit într-o firmă de pază și în alte cîteva locuri. Sînt tînăr și îmi doresc multe. Trebuia să-mi ajut și părinții, care la fel nu au un loc de muncă stabil. Soră-mea a intrat la universitate, este o fată harnică, întotdeauna învăța bine, nu ca mine. Mai pe scurt, datorită ajutorului prietenilor, am ajuns la Sankt Petersburg. Mi-a mers din prima și în toate: și cu munca, și cu stăpînul, și cu cazarea. Sînt plătit bine, la timp și fără înșelăciuni. Dar și noi ne facem bine munca. Șeful nostru, Petrovici, care conduce o firmă mică de construcții, a recunoscut că este mulțumit de noi”, povestește tînărul.

Serghei era măcinat de un singur lucru – dorul de casă. El nu putea pleca în Moldova, deoarece toate termenele de ședere în Rusia au expirat demult, iar părinții nu puteau veni la el din cauza cheltuielilor mari.

„Și iată că recent șeful ne-a anunțat bucuros că vom putea pînă la 30 noiembrie pleca din Rusia în Moldova, iar după 1 decembrie vom putea reveni și legaliza în Rusia. Petrovici a mers personal la direcția locală pentru migrație, unde informația i-a fost confirmată. El singur ar fi bucuros să ne angajeze legal, să achite impozitele, decît să-și facă griji și să plătească organelor de control, ale căror vizite se înmulțesc pe zi ce trece. Pe noi la fel ne costă mai ieftin să achităm patenta pentru dreptul de a munci și impozitele decît să ne ascundem în permanență și să ne ferim de polițiștii care ne vînează. Am venit în Moldova cu toată brigada”, a continuat Serghei.

Amintim că migranţii ilegali moldoveni care vor pleca din Federaţia Rusă în Moldova pînă la 30 noiembrie vor putea ulterior să revină în Rusia fără probleme. Informația a fost comunicată de şeful Serviciului Federal de Migraţie al Rusiei, Konstantin Romodanovski . Informația a fost confirmată pentru NOI.md de către Congresul Diasporei Moldovenești, care ne-au oferit și detalii suplimentare .


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?