Cutremure stiri: 505

Chirtoacă i-a luat-o înainte lui Timofti

26 noi. 2014,, 15:20   Politică
5926 13
Foto : pl.md
„Relația dintre Republica Moldova și România este una specială, unică în Europa”. Declarația aparține președintelui ales al României, Klaus Iohannis, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care a avut loc la București. Cei doi au discutat despre situația din Moldova în timpul guvernării proeuropene, precum și relațiile moldo-române, informează NOI.md.

„Relația dintre România și Republica Moldova este și va fi prioritară pentru România. Avem de construit această relație bine, în mod temeinic, pe termen lung și, cu siguranță, vom reuși. România este și va fi alături de Republica Moldova în parcursul său european! România își dorește ca cetățenii moldoveni să poată face diferența între Uniunea Europeană și cea Vamală și să se poată bucura cît mai curînd de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rînd, pentru omul simplu", a precizat Iohannis.

La rîndul său, Dorin Chirtoacă a spus că își dorește ca „lucrul bine făcut” să treacă Prutul, să ajungă și în Republica Moldova. „Consider că odată cu aceste alegeri, România a arătat că poate fi mai rațională, că poate alege cu mintea și cu sufletul împreună, respectiv, că mai puțin poate fi indusă în eroare. Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest împotriva clasei politice corupte. Putem spune că în Republica Moldova avem aceeași situație și aceleași așteptări, evident, cu întîrzierile de rigoare”, a menționat Chirtoacă.

Klaus Iohannis urmează să efectueze o vizită la Chișinău în această vineri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав