Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Lupta cu presupusa Antifa, Circ electoral sau prosteală a organelor de forță

26 noi. 2014,, 20:45   Politică
2436 1
Foto: tribuna.md
Astăzi cu cîteva zile înainte de alegeri sistemul a hotărît să mai dea cîteva lovituri odată presupușilor nemulțumiți de vectorul politic (unicul legal și posibil în această țară).

Poliția noastră cu mare spectacol a relatat cu lux de amănunte cum a dicins în mai multe apartamente și locații să caute armament ale posibililor provocatori. Și nu simpli provocatori ci acei care vor face provocări imediat după alegeri, cel puțin așa susțin ei.

Și totul este bine și frumos dacă nu ar fi așa urît și puturos a minciună. Și aici se ridică în mod normal cîteva întrebări: De ce anume acum înainte de alegeri au facut zarva asta mare cu arestarea tuturoro celor care sînt presupuși criminali din Antifa? Răspuns: Era necesară anume acum în cea mai fierbinte perioada a alegerilor acest scandal, pentru a băga lumea în sperieți.
Dacă presupunem că este adevărat ce spune poliția și ei, eroii ăștia au descoperit arsenale cu arme, pistoale, grenade și tancuri ascunse undeva în șcavcik la Ciocana și în beci la mos Gheorghe la Bubuieci, atunci cum a fost posibil așa ceva?

Cum a fost posibil sa cumperi și sa aduci în țară un asemenea arsenal? Sau l-au cumpărat de la militarii din Moldova? Că doar nu l-au făcut acasa la balcon tot arsenalul acesta. Înseamnă că poliția noastră a nu face față deloc unor asemenea situații. Înseamnă că asemenea arsenaluri și locuri ascunse trebuie să fie mai multe. Dacă ei, bravii polițiști de frontieră au scăpat importul a atîtea arme în țară atunci deja este ceva putred la mijloc. De ce poliția nu a descoperit această filieră cînd toate aceste arme erau aduse, transportate cuva prin oraș și depozitate încet încet? Doar nu au fost aduse toate odată. Un așa arsenal în mod normal ai nevoie de o perioadă de cîteva luni ca să-l aduni. De ce poliția nu a descoperit însăși schemma și procesul ci doar rezultatul?

Cîte grupări mai sînt în țarăcare au asemenea arsenale și potențial? Am în vedere nu doar băieții oriențați politic dar și paza de corp a unor mari oligarhi de la noi numără uneori la suta de oameni și au armament nu mai mic decît cel găsit de poliție. Au apărut și video pe internet unde băieții unui mare om bogat șipolitician de la noi se antrenează în trageri. De ce aici poliția tace? Treaba asta este mult mai simplă și are o explicație logică. Acest grup Antifa, sau nu există în genere sau dacă a exxistat a fost creat și curtat tot de către organele noastre de putere. Asta așa ca săfie pe post de sperietoare și ca cineva să-și mai agațe o steluță sau 2 la umeri pentru descoperirea a unui presupus grup terorist.

Nu putea un asemenea grup să apară și să funcționeze, să se dezvolte fără să fie sprijinit și chiar păzit (Krîșuit) ca să nu aibă probleme de către forțele de ordine. Am un cunoscut ofițer de poliție care mi-a spus cu vre-o 2 săptămîni în urmă așa la o bere că să vezi ce spectacol urmează să fie pus pe rol în curînd. Vor face poliția o mare prezentație cum și în ce măsură se luptă ei cu extremizmul mai ales cu aceasta să discrediteze opoziția și săsperie populația. Nu știa el mai multe detalii.

Este și logic că nu putea o presupusă grupare să fie atît de pregătită și să aducă atîta arme și să se prostească în ceasul al 12-lea adică în ultimul moment să se lase prinși și descoperiți. Dacă e adevărat și ei, băieții ăia au adunat atîta arme și bani și haine militare și hărți și multe alte cum arată poliția atunci toate acestea s-au petrecut cu o inteligență și o logistică care întrece mult ceea ce are acu Moldova în materie de cercetare și descoperire a crimelor (cazuri răsunătoare de omor stau și se prăfuiesc nedescoperite), și nu puteau aceștia să se prostească la un asemenea moment și să pună launloc și arme și bani grei și ce mai era acolo. Nu se poate așa este contrar oricărei logici să faci totul așa deștept și la urmă să fii prins de poliție.

Totul nu este decît o înscenare cam de prost gust, așa ca să se teamă lumea să mai crească gradul de instabilitate, și cineva să vină salvator călare pe cal verde care tipa ne va face liniște în case. E cam minciunică aici mare la mijloc. Cineva tot de la putere a protejat și crescut grupul sau pseudo-grupul ca să facă specacol cu arestarea lui. Cine areo așa putere în Moldova? Decideți deja voi.

Iar dacă este totul adevărat atunci nu este deloc de laudă, iar ministrul de interne trebuie urgent să-și dea demisia că a permis să se întîmple așa ceva în Moldova. Nu este un subiect de laudă, este un motiv de îngrijorare că sistemul este putred rău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?