Cutremure stiri: 502

Tot mai multe operaţii reuşite de transplant de ficat

30 noi. 2014,, 13:00   Societate
5265 1
Foto: obozrevatel.ua
Chirurgii din Moldova obţin succese în transplantul de ficat. Din momentul primului transplant de ficat din Moldova, a trecut un an şi jumătate. În această perioadă, au fost efectuate circa 10 operaţii reuşite de transplant de ficat. Astăzi, la Spitalul Clinic Republican a avut loc o întâlnire călduroasă între chirurgi şi pacienţii salvaţi.

În februarie 2013, în Moldova, a fost efectuat primul transplant de ficat. A fost un succes important în medicina moldovenească. De atunci, au fost salvate 10 vieţi omeneşti. Pacienţii cu acest organ nou se simt acum bine şi exprimă cuvinte de mulţumire medicilor lor.

Salvarea acestor vieţi a devenit posibilă datorită noilor tehnologii şi cercetărilor efectuate în Moldova.

Vladimir Hotineanu, chirurg, doctor habilitat: «Implementarea noilor metode moderne de tratament în republica noastră este o direcţie cu perspectivă şi ne permite să îmbunătăţim starea de lucruri în tratarea afecţiunilor difuze ale ficatului».

Chirurgii moldoveni nu se vor opri la cele realizate şi asta deoarece maladia ficatului se află pe locul întâi în ţară.

Adrian Hotineanu, şef, secţia de transplant a ficatului: «Cu regret, în Moldova, mortalitatea de ciroză se află pe primul loc. La moment, avem 300-400 de pacienţi care au nevoie de transplant de ficat».

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав