Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Pentru cine lucrează Renato Usatîi? (VIDEO)

30 noi. 2014,, 16:29   Politică
24180 22
Foto : facebook.com
Omul de afaceri Renato Usatîi și-a exprimat opțiunea de vot la alegerile parlamentare, în cadrul uneia din secțiile de vot deschise la Moscova. Acesta a fost întimpinat cu aplauze la Ambasada Moldovei în Federația Rusă, de către cetățenii care se stăteau în rînd pentru a vota, notează NOI.md.

Renato Usatîi a pus ștampila de vot în dreptul Partidului „Patria”, chiar dacă formațiunea a fost exclusă din cursa electorală cu cîteva zile în urmă. Procedura de vot a filmată de Renato Usatîi. Liderul Partidului „Patria” și-a îndemnat susținătorii să procedeze la fel. Chiar de la demararea procedurii de votare, în rețelele de socializare au apărut informații că simpatizanții lui Usatîi, de asemenea, strică buletinele de vot.

Amintim că la propunerea Comisiei Electorale Centrale, Curtea de Apel Chișinău a dispus retragerea formațiunii „Patria” din alegeri, care este acuzată de finanțare din exterior. Ieri, Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia Curții de Apel.

De menționat însă că la acel moment buletinele de vot erau deja tipărite, de aceea denumirile formațiunilor au rămas în listă. Astfel, votînd partidul lui Renato Usatîi, alegătorii își pierd votul. Participarea lor la alegeri este fixată, însă votul lor este nevalidat.

Buletinele de vot nule vor fi socotite, însă nu vor fi validate. Procentele vor fi calculate din numărul buletinelor valabile. Astfel, pe de o parte, susținătorii „Patriei” nu-și dau votul pentru partidul prorus al lui Igor Dodon, ceea ce ar fi un lucru firesc, iar pe de altă parte, fac jocurile coaliției de la guvernare, oferindu-i avantaj în voturi.

În această situație apare o întrebare rezonabilă: în interesele cui acționează Renato Usatîi și poate oare el fi numit politician prorus? Or, datorită apelului lui se constituie un avantaj în favoarea forțelor proeuropene și nu celor proruse. Nu este oare o bătaie de joc evidentă apelul lui Usatîi de a vota anume astfel?


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?