X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Steinmeier: O discuție despre o eventuală aderare a Ucrainei la NATO ''ar turna gaz pe foc''

30 noi. 2014,, 20:00   Externe
2892 0
Foto: dw.de
Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a exclus duminică posibilitatea ca o eventuală aderare a Ucrainei la NATO să fie inclusă pe agenda Alianței, avertizând totodată că abordarea acestei chestiuni nu ar face altceva decât 'să toarne gaz pe foc' în conflictul din estul separatist al acestei țări, transmite agenția EFE.

'În opinia mea, intrarea Ucrainei în NATO nu poate fi pe ordinea zilei. Eu nu văd Ucraina pe drumul către NATO', a punctat șeful diplomației germane într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF. El a adăugat că înțelege dorința Kievului de a-și consolida securitatea, dar a amintit de 'conflictul periculos' cu insurgenții proruși, care s-ar putea agrava, motiv pentru care a insistat să se acționeze cu 'realism'.

Intrarea în NATO este una dintre principalele aspirații ale coaliției guvernamentale proeuropene de la Kiev. Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat luni că decizia aderării sau neaderării la Alianța Nord-Atlantică trebuie luată în urma unui referendum, el recunoscând totodată că Ucraina are nevoie de încă cel puțin șase ani de eforturi susținute pentru a îndeplini criteriile necesare aderării atât la NATO, cât și la Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?