Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Ucraina: Epoca promisiunilor deşarte

1 dec. 2014,, 19:30   Externe
2146 0
Foto: obozrevatel.com
Rada Supremă a Ucrainei şi-a început activitatea, după alegerile legislative desfăşurate recent. Au fost aleşi preşedintele Parlamentului şi premierul ţării: Groisman şi Iaţeniuk.

Rolurile au fost împărţite, se formează comisiile parlamentare şi componenţa noului Executiv. Rolul principal în Parlament îl va juca coaliţia Ucraina Europeană.

Lozincile cu care au intrat în Radă politicienii au fost promiţătoare: rezolvarea problemelor economice, lupta totală şi fără milă cu corupţia, drumul direct spre prospera Europă, soluţionarea conflictului din Donbass, dreptatea socială şi multe altele. Ce avem de fapt? Continuarea negocierilor pentru a prinde posturi bune şi lipsa oricăror încercări de a îndeplini promisiunile făcute alegătorilor.

„Problema constă în faptul că în Ucraina nu există autorităţi ca atare. De Rada şi Guvernul din Kiev nu depinde mai nimic. Ei sunt doar executori de ordine. De aceea, nu trebuie să ne aşteptăm că autorităţile de la Kiev vor face schimbări în Ucraina”, consideră Valeri Piakin, directorul Fondului de Tehnologii Conceptuale.

Diferenţa dintre promisiuni şi acţiunile reale ale autorităţilor este imensă. În Donbass continuă războiul. Grivna şi împreună cu ea nivelul de trai al populaţiei şi producţia scad. Legea lustraţiei s-a transformat ori în profanare, ori în represalii. Toate lozincile s-au dovedit a fi vorbe aruncate în vânt. Principalul pentru Kiev este cu totul altceva, consideră politologul Dmitri Efremenko.

„Evident că toate eforturile actualelor elite politice din Kiev se concentrează, în prezent, tocmai pe ocuparea unei poziţii mai bune în configurarea puterii: în Guvern şi Radă. Şi, până în prezent, problemele economice şi reglementarea politică a situaţiei din Donbass sunt pe plan secund.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?