X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Diplomația rusă, nedumerită de încercările de a „acuza pe alţii de lacunele votării din Rusia”

4 dec. 2014,, 11:15   Politică
3353 0
Foto: nnm.me
„Încercările unor politicieni de la Chişinău de a învinovăţi pe alţii de neajunsurile votării pe teritoriul Rusiei provoacă nedumerire”, se menționează în comentariul Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse cu privire la alegerile pentru Parlamentul Moldovei din 30 noiembrie.

Potrivit agenţiei "Infotag", Kremlinul consideră că "mai rămîn întrebări referitoare la acordarea posibilităţilor egale alegătorilor de peste hotare".

"Este evident, de exemplu, că în condiţiile în care în Rusia au fost deschise cinci secţii de vot, majoritatea cu drept de vot din sutele de mii de cetăţeni moldoveni aflaţi în Rusia au fost practic lipsiţi de posibilitatea de a-şi exercita dreptul. În astfel de condiţii dificile autorităţile ruse au contribuit la maximum pentru ca cetăţenii moldoveni să poată vota pe teritoriul ţării", se spune în comentariu.

Autorii menţionează că în cadrul alegerilor observatorii internaţionali şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale din Moldova "au înregistrat numeroase încălcări".

În opinia Ministerului rus de Externe, rezultatele alegerilor demonstrează că "un număr semnificativ de cetăţeni moldoveni, care au participat la vot, au pledat pentru dezvoltarea relaţiilor cu Rusia şi includerea ţării în procesele de integrare în spaţiul euroasiatic".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?