X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 272
Transnistria stiri: 1418

Ana Guţu: Partidele „fără şanse” au împiedicat forţele proeuropene să obţină victorie la alegeri

4 dec. 2014,, 12:00   Politică
6195 9
Foto: plr.md
Din cauza participării la alegeri a partidelor fără şanse reale de a accede în Parlament, principalele forţe proeuropene au pierdut un număr considerabil de voturi ale alegătorilor, consideră copreşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR) deputata Ana Guţu.

Agenţia "Infotag" relatează, citînd comunicatul de presă al grupului de membri ai PLR, în frunte cu Guţu, care au fost împotriva participării partidului la alegeri, că "partidele de dreapta şi centru-dreapta, care nu au trecut în Parlament, au demonstrat lipsă de maturitate politică şi ambiţii disproporţionate".

"Am îndemnat în octombrie aceste partide să renunţe la alegeri, astfel asigurînd partidelor cu evidente şanse de accedere posibilitatea de a fi susţinute de populaţie. Din păcate, refuzul de a urma acest sfat a dus la pierderea voturilor, care vor fi repartizate sub formă de mandate partidelor de stînga proruse", consideră ea.

În opinia ei, "partidele politice mici şi candidaţii independenţi proeuropeni trebuie să conştientizeze într-un sfîrşit greşeala comisă şi să nu mai inducă în eroare electoratul prin discursuri populiste".

"PLDM, PD şi PL trebuie să formeze cît mai rapid posibil guvernul proeuropean de coaliţie. Viitoarea coaliţie proeuropeană trebuie să reuşească scoaterea de sub influenţa politicului a tuturor instituţiilor statului", consideră Guţu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав