X 
Cutremure stiri: 506

Merkel: Rusia încearcă să împiedice asocierea Moldovei cu UE

8 dec. 2014,, 09:30   Economie
5235 22
Foto: gov.md
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că Rusia creează dificultăţi pentru Moldova, Georgia şi Ucraina, care au semnat recent Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, relatează NOI.md.

Potrivit mediilor de informare străine, în cadrul interviului acordat publicaţiei Welt am Sontag, Angela Merkel a menţionat că vecinii estici ai Germaniei – Moldova, Georgia şi Ucraina, bazîndu-se pe propria decizie independentă, au semnat Acordul de asociere cu UE. Rusia creează dificultăţi pentru aceste trei ţări”, a spus cancelarul Germaniei.

În afară de aceasta, Angela Merkel s-a arătat convinsă de corectitudinea acţiunilor întreprinse de UE faţă de Rusia din cauza situației din Ucraina. În opinia ei, Rusia violează integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, încălcînd condiţiile Memorandumului de la Budapesta din 1994.

Cancelarul german a exprimat disponibilitatea Germaniei de a acorda în caz de necesitate asistenţă militară Estoniei, Lituaniei şi Letoniei. Ea a menţionat că nu se pune întrebarea războiului în Țările Baltice, însă este necesar să se respecte articolul 5 al Acordului NATO, cu alte cuvinte, să se acorde sprijin tuturor partenerilor din Alianţă. „De aceea, contribuim la asigurarea securităţii spaţiului aerian al ţărilor baltice şi creăm forţe rapide de intervenţie”, a adăugat Merkel.

Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat pe 27 iunie 2014 la Bruxelles Acordul de asociere cu UE, care prevede, de asemenea, crearea Zonei de Liber Schimb cu UE. Trecerea Ucrainei la asocierea economică cu UE a fost amînată pînă în ianuarie 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав