X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Negociatorii de constituire a viitoarei coaliții de guvernare au întrevederi zilnice

11 dec. 2014,, 09:32   Politică
4261 6

Foto: newsmoldova.md

Experții grupului care elaborează Acordul de constituire a viitoarei coaliții de guvernare se întâlnesc în ședințe aproape în fiecare zi. Ieri părţile şi-au expus viziunile în problema neadmiterii politizării instituţiilor aflate sub supraveghere parlamentară. S-a convenit ca la următoarea şedinţă să fie elaborate priorităţile legislative pentru începutul sesiunii parlamentare.

Negociatorii delegați de Partidul Democrat susțin că pe agenda ședințelor de lucru se află doar elaborarea acordului de creare a coaliției. Acesta stabilește principalele direcții ale programului de guvernare pentru următorii patru ani.

"Nu s-a discutat nimic despre funcții. Așa că sunt doar niște zvonuri. Vorbim doar despre Acordul Coaliției, care trebuie să fie un acord bine închegat, să ne servească pentru patru ani de zile", a menţionat vicepreședintele PDM,Pavel Filip.

"Sunt doar speculații. Nu se discută despre funcții. Așa cum au spus-o și colegii care participă la negocieri și analiștii care au apărut mai recent: partidul care are prioritate este cel care va alege un domeniu de responsabilitate", a subliniat vicepreședintle PDM Andrian Candu.

Nici reprezentanții Partidului Liberal Democrat nu au oferit presei prea multe detalii.

"Discuțiile pe marginea Acordului de Coaliție. Asta a fost tema principală, fiindcă noi avem runde de negocieri în fiecare zi şi după fiecare rundă dezbatem în detalii opiniile părților, viitorilor parteneri de coaliție", a precizat vicepreședinte PLDM, Valeriu Streleţ.

Prima şedinţă a grupului de experți, constituit din rprezentanţii partidele proeuropene PLDM, PDM şi PL, a avut loc în data de 5 decembrie, când a fost stabilită agenda şi prioritățile în negocieri. Noul Parlament urmează să se întrunească până în data de 30 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав