Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Găgăuzia va eterniza memoria deputaţilor care au adoptat legea despre statutul juridic special al autonomiei

11 dec. 2014,, 15:15   Societate
2893 1
Foto: gagauzinfo.md
În Găgăuzia va fi instalată o placă comemorativă pe care vor fi gravate numele tuturor deputaţilor în Parlamentul Moldovei care au votat acum 20 de ani pentru adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri), relatează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, care a menţionat că deschiderea acestei plăci comemorative constituie o parte a evenimentelor festive organizate de autonomie cu ocazia marcării la 23 decembrie curent a celei de-a 20-a aniversări a adoptării Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri). În aceste scopuri Guvernul Moldovei a alocat din fondul de rezervă 200 de mii de lei.

Mihail Formuzal i-a invitat pe toţi membrii Guvernului să participe la manifestaţiile festive, menţionînd că, datorită adoptării vestitei Legi privind statutul juridic special al Găgăuziei, preşedintele Moldovei de atunci, Mircea Snegur, a fost recunoscut Omul Anului în Europa. Și iată deja de 20 de ani se construieşte un stat, oamenii locuiesc în pace şi armonie. Başcanul a adus, de asemenea, mulţumiri lui Iurie Leancă pentru sprijinul acordat autonomiei, pentru atenţia faţă de problemele ei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?