X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Ciurea: Acordarea Moldovei a statutului de aliat militar al SUA este o decizie pur simbolică

12 dec. 2014,, 16:40   Politică
3791 1
Foto: viitorul.md
Acordarea Moldovei, împreună cu Ucraina şi Georgia, a statutului de aliat militar principal al SUA, fără a fi membri ai Alianţei Nord-Atlantice (NATO), este o decizie pur simbolică, care nu va oferi nimic ţării noastre şi nu va influenţa relaţiile ei cu Rusia şi SUA. Astfel a comentat pentru NOI.md decizia respectivă a autorităţilor SUA expertul IDIS „Viitorul”, politologul Cornel Ciurea.

În opinia lui, acordarea acestui statut ţării noastre nu se va solda nici cu îmbunătăţirea relaţiilor cu SUA, nici cu înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia. „Aceasta reprezintă gestul geopolitic al SUA în actuala situaţie, un element într-o joacă mare, care consolidează vectorul proeuropean al Moldovei”, a menţionat Cornel Ciurea.

El consideră că această decizie nu va avea un impact negativ asupra Moldovei şi nu va înrăutăţi relaţiile republicii cu Rusia, deoarece ea nu schimbă nimic în esenţa şi statutul de aliat militar al SUA nu prevede aderarea ţării noastre la NATO. „Statutul neutru al Moldovei se păstrează, întrebarea privind aderarea ei la Alianţa Nord-Atlantică nu se pune”, a menţionat expertul IDIS „Viitorul”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?