X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Pompierii verifică starea sobelor

13 dec. 2014,, 11:15   Societate
4061 0

Foto: tv7.md

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale continuă să desfăşoare Campania de prevenire a incendiilor în sezonul rece. Pompierii merg din casă în casă în localităţile din ţară, pentru a verifica starea sobelor şi cum sînt respectate normele antiincendiare de către proprietarii locuinţelor.

Odată cu verificările instalaţiilor de încălzit, inspectorii Serviciului Situaţii Excepţionale vin şi cu recomandări, dar şi cu observaţii, ca fiecare persoană să fie instruită şi capabilă să-şi asigure locuinţa şi să-şi protejeze viaţa.

În Campania desfăşurată sînt antrenaţi 1300 de angajaţi ai serviciului, care vor merge în casele oamenilor, astfel fiind posibil de evitat unele pericole.

De la începutul anului curent, sobele de încălzit defecte şi exploatarea incorectă a acestora au dus la izbucnirea a 254 incendii, în care au murit 24 persoane.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează strict cetăţenii să respecte normele antiincendiare. Avertizările îi vizează mai ales pe părinţi şi pe cei care au în grijă bătrîni. Copii nu trebuie lăsaţi fără supraveghere, la fel şi persoanele în etate, care au nevoie de grijă maximă pentru a nu cădea pradă focului. Salvatorii mai vin cu recomandări întru evitarea cazurilor de intoxicaţii cu monoxid de carbon. Încăperile necesită aerisite zilnic, focul stins în sobă pe timp de noapte şi exclus fumatul în locuinţe.

Raziile vor fi desfăşurate în toată ţara pe tot parcursul perioadei cu temperaturi scăzute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?